Hondenshampoo tegen jeuk

Allerlei aandoeningen en (huid)infecties kunnen leiden tot jeuk bij een hond. Dat is om meerdere redenen vervelend voor de hond.

Niet alleen is het voor de hond soms lastig om de jeukende plekken te bereiken, ook kan overmatig krabben tot beschadigingen van de huid.

Hondenshampoo tegen jeuk

Een dergelijke beschadiging kan vervolgens leiden tot nog sterkere huidinfecties en bijkomende problemen. Door een hond regelmatig met hondenshampoo te wassen, kan de balans op de huid en in de vacht bewaard blijven. Hierdoor neemt de kans op huidinfecties af.

In een schone vacht en op een schone huid krijgen schadelijke bacteriën en schimmels minder kans om zich overmatig te gaan vermeerderen, waardoor tal van huidinfecties kunnen worden voorkomen.

We kijken in dit artikel naar de beste en veiligste methode om een hond te wassen en naar de beste hondenshampoo om jeuk mee tegen te gaan. Uit onze tests is gebleken dat Oxyfresh Pets hondenshampoo als beste de jeuk bestrijdt bij alle hondenrassen.

Lees ook: Tips voor jeuk bij honden

Hoe was je een hond met shampoo?

Niet alle honden vind het prettig om gewassen te worden. Het is daarom goed om al op jonge leeftijd de hond regelmatig te wassen. Dit zorgt er voor hij er gewend aan raakt en dit op latere leeftijd zonder problemen kan gebeuren.

Met de meeste hondenshampoos, ook wanneer het anti-jeuk shampoo is, moet het middel aangebracht worden op een natte vacht. Dit kan gedaan worden met een douchekop, maar spuit nooit direct water in het gezicht. De oren en ogen van de hond zijn erg gevoelig en de meeste honden schrikken van een waterstraal.

Vervolgens kan de shampoo aangebracht worden. Deze moet, zeker bij langharige rassen, goed ingewreven worden om effectief te zijn. Gebruik geen shampoo op de kop, omdat er zo te makkelijk contact komt met de ogen, neus en bek.

Laat de shampoo even intrekken en spoel deze dan uit. Zorg ervoor dat de hond vervolgens goed wordt afgedroogd, omdat een natte vacht de groei van schadelijke bacteriën in de hand werkt. Wordt er niet goed afgedroogd, dan kan de wasbeurt dus juist leiden tot meer huidklachten. Deze huidklachten kunnen soms ook overslaan op de oren.

Beste hondenshampoo tegen jeuk

Niet alle hondenshampoos werken even goed tegen jeuk. De beste hondenshampoo tegen jeuk is Oxyfresh Pets hondenshampoo. Deze shampoo is erg mild en bestrijdt infecties met behulp van het gepatenteerde Oxygene complex, dat actief zuurstof gebruikt om schadelijke bacteriën aan te vallen.

De shampoo is bovendien rustgevend voor de huid, waardoor je met Oxyfresh Pets shampoo dus niet alleen de oorzaak aanpakt, maar ook direct de jeuk verlicht. Het middel maakt enkel gebruik van stoffen die geen enkele irritatie op kunnen leveren. Sommige shampoos hebben allerlei synthetische bestanddelen die in enkele gevallen juist kunnen leiden tot irritaties en zelfs allergische reacties. Dit gebeurt niet met de anti-jeukshampoo van Oxyfresh Pets.

Enkele andere shampoos doen dit ook, zoals Vitakraft en Beau Beau, maar in onze tests zijn deze middelen een stuk minder effectief dan de shampoo van Oxyfresh Pets.